Pošteni stranci uvek dobrodošli

0

Pošteni stranci uvek dobrodošli

– Nemam ništa protiv stranaca, već samo protiv ilegalaca i onih koji se bave kriminalom. Njih treba skloniti – poručuje ovaj austrijski političar iz redova Slobodarske partije Austrije (FPO).

Štadler, koji je u 11. okrugu poznat po tome što je pomogao mnogim strancima u rešavanju važnih životnih pitanja, ističe da mediji prikazuju iskrivljenu sliku o slobodarcima i da to nije stranka koja je protiv stranaca, već samo protiv onih koji krše zakone.

– Uveren sam da imigranti odlično razumeju za šta se zalažemo, da volimo našu domovinu i zato nam se sve više priključuju – naglasio je on.

Prema njegovim rečima, Socijaldemokratska partija (SPO) je odavno prestala da zastupa radnike i odriče se svih vrednosti, dok se FPO brine o zaposlenima i za budućnost zemlje.

– FPO je postala stranka koja je sve više poznata kao stranka radnika, koja se bori za njihova prava – istakao je Štadler i dodao da je sve više stranaca koji se učlanjuju u stranku, koja je spremna da im pruži mogućnosti učešća u političkom životu.

Na idućim izborima u Beču, koji treba da se održe sledeće godine, Štadler želi da konačno preuzme mesto šefa 11. okruga.

On ukazuje da u SPO trenutno postoji razdor, a da je FPO sve bliža da preuzme vlast.

Prema njegovim rečima, FPO ima šanse da na idućim izborima preuzme vlast u 11, 22. i 21. okrugu.

– Izaći ću na izbore s namerom da preuzmem mesto predsednika okruga. Na tom položaju zalagaću se za jačanje preduzetnika u okrugu, podržaću i pokušaću da im pomognem koliko mi je moguće. Želim da poboljšam kvalitet života u 11. okrugu, da doprinesem mirnom suživotu i da ovaj okrug bude pun zelenila – poručuje Štadler.

Među odbornicima FPO u 11. okrugu je i političar srpskog porekla Nemanja Damnjanović, koji je svojim angažovanjem povećao popularnost partije.
 

Za više radnih mesta

Štadler je uspešan privrednik, koji je političku karijeru započeo 1985. godine, a 1995. bio je i u odboru Privredne komore za naftne derivate. Kao član Privredne komore Štadler poziva preduzetnike da na idućim izborima u toj instituciji glasaju za Promitelštand, frakciju FPO.

Prema njegovim rečima, ova frakcija se zalaže za ukidanje obaveznog članstva u komori, olakšicama za firme pri dobijanju kredita za nove investicije i zapošljavanje. Promitelštand se, kako je dodao, zalaže za smanjenje poreskih nameta kako bi se olakšalo otvaranje novih radnih mesta. Štadler ukazuje da mnogi vlasnici benzinskih pumpi sami rade jer su troškovi za zapošljavanje radne snage preveliki.

"Ako bismo smanjili troškove na plate, mogli bismo više ljudi da zaposlimo", uveren je on.

Kad je reč o preduzetnicima stranog i domaćeg porekla, Štadler ističe da nema razlike i da su svi privrednici u Beču jednaku jer se suočavaju sa istim problemima i imaju ista prava.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here