pixabay.com

Deklaracija o romingu potpisana je danas u Tirani između EU i regionalnih telekom operatera. Lideri zemalja Balkana, kao i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prisustvovali su potpisivanju.

Sporazum će omogućiti postepeno smanjivanje i ukidanje cene rominga između EU i regiona Zapadnog Balkana tokom 2023. godine, sa ciljem da se troškovi naknadno u potpunosti ukinu.

Smanjenje troškova rominga sa zemljama EU će omogućiti bolje uslove za saradnju i podsticaj za poslovanje, ali i za turizam.

U okviru Berlinskog procesa, lideri Zapadnog Balkana dogovorili su ranije međusobno ukidanje naknada za roming, a Sporazum o regionalnom romingu stupio je na snagu u julu 2021. godine.

2 COMMENTS

  1. Sad su nam ukinuli roming, a kada definitivno shvate da nećemo da uvodimo sankcije Rusiji, ukinuće nam bezvizni režim, pa nam roming neće ni trebati…

  2. Ukudaju roming,mozda u oktobru iduce godine,kad prodje leto?U ostalom to nista i ne znaci puno,jer svako koristi internet i viber za komunikaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here