EPA-EFE
Ričard Grenel

Izvršni direktor Međunarodne korporacije za finansije i razvoj u Americi Adam Bouler potpisao je ekonomski sporazum sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem.

Potpisivanju su prisustvovali kosovski predsednik Hašim Tači i predsednica skupštine Vjosa Osmani, a sa američke strane izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.

Nakon potpisivanja sporazuma Tači je odlikovao Grenela ordenom za zasluge.

Na konferenciji za medije Grenel je rekao da ne žele prazne reči, i da njihova poseta dokazuje posvećenost vašingtonskom sporazumu.

– Došli smo da dokažemo posvećenost sporazumu o ekonomskoj normalizaciji. Znamo da su u prošlosti obećavali Kosovu a mi želimo da se založimo da će sprovođenje sporazuma biti nastavljeno – rekao je Grenel.

– Želimo da pokažemo narodu Kosova, koji su naši saveznici, da smo sa vama – dodao je američki izaslanik i naznačio da će svako ministarstvo da uspostavi timove koji će sa Amerikancima raditi na projektima.

– Nadamo se da će ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta za mlade promeniti politički pejzaž. Predsednik Tramp je uvek govorio da cilja na poslove oko posla, a ne na staromodne političke rasprave. Želimo da pomognemo u otvaranju radnih mesta kako bismo prevazišli stara politička pitanja – rekao je Grenel.

Izvršni direktor Američke korporacije za finansiranje međunarodnog razvoja Adam Bouler poručio je da ovom posetom pokazuju ozbiljnost prema potencijalnim investicijama na Kosovu i da pružaju podršku prijateljima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here