PKS
Memorandum o saradnji Privrednih komora Zapadnog Balkana u oblasti turizma

U Kongresu Sjedinjenih Američkih Država danas je potpisan Memorandum o saradnji Privrednih komora Zapadnog Balkana u oblasti turizma. 

U ime Privredne komore Srbije Memoradum o saradnji je potpisao Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju koji je rekao da je ovo “prvi, zajednički korak u predstavljanju Zapadnog Balkana kao jedinstvene turističke destinacije za američke posetioce”.

“Ali ovo je i deo zajedničkog i sveukupnog rada na promeni imidža našeg regiona u američkoj javnosti. Za Srbiju kao najvećeg tržišta na Zapadnom Balkanu ovo je prilika za bolje pozicioniranje i promovisanje i drugih ekonomskih oblasti saradnje”, kaže Vesović.

Delegacija PKS učestvuje na Ekonomskom forumu jugoistočne Evrope koji se održava u Kongresu SAD u organizaciji Transatlantske liderske mreže i Evropskog centra Atlantskog saveta iz Vašingtona i Instituta za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda. Skup je okupio državne zvaničnike, predstavnike komora, poslovnih asocijacija, administracije SAD i stručnjake koji se bave Zapadnim Balkanom.

Na forumu je bilo reči o unapređenju ekonomske saradnje i integracije na Zapadnom Balkanu koje pruža “Novi plan rasta EU” i ulozi SAD, ali i o svim izazovima sa kojima se poslovna zajednica suočava.

Veliko interesovanje izazvala je diskusija o energetskoj diversifikaciji, izazovima i mogućnostima koje zelena energetska tranzicija pruža.

Savetnik predsednika PKS Nenad Đurđević naglasio je važnost produbljivanja regionalne saradnje kao jednog od preduslova za učešće u jedinstvenom tržištu EU.

“Kako bi se iskoristile prednosti koje pruža jedinstveno evropsko tržište potrebno je obezbediti bolju institucionalnu koordinaciju i saradnju svih aktera na Zapadnom Balkanu”, rekao je Đurđević.

Tokom posete Vašingtonu delegacija PKS imaće sastanke sa predstavnicima komiteta za spoljne poslove Kongresa SAD, predstavnicima Stejt Departmenta, pomoćnikom sekretara za Evropu, Evroaziju Davidom DeFalkom, koopredsedicom kokusa za Srbiju Klaudijom Teni i predstavnicima DFC (Development Finance Corporation).

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here