EPA/SHAHZAIB AKBER
Foto: Arhiva

Policija na severozapadu Pakistana traga za osumnjičenim za ubistvo dve tinejdžerke.

Ubistvo je izvršeno nakon što se na društvenim medijima pojavio video-snimak na kojem se devojke ljube sa jednim muškarcem. Dve sestre u Pakistanu postale su žrtve takozvanog “ubistva iz časti” zbog video-snimka koji se pojavio na internetu.

One su ubijene u jednom selu na severozapadu zemlje, a navodni počinilac je član njihove porodice.

Snimak je napravljen pre godinu dana, ali je prošle nedelje postao viralan.

Policija je već uhapsila muškarca koji se na snimku ljubi sa devojkama, rekao je lokalni šef policije Šafiulah Gandapur.

Uhapšeni se sumnjiči da je objavio snimak na društvenim mrežama, prenosi AP.

Gandapur je rekao da je snimak razbesneo rođaka sestara Mohamada Aslamorala, koji je navodno pucao u njih i ubio ih.

On je dodao da policija ispituje oca i brata dve tinejdžerke kako bi utvrdila da li su oni imali neku ulogu u njihovom ubistvu.

Takozvana “ubistva iz časti” predstavljaju značajan problem u Pakistanu, konzervativnoj muslimanskoj zemlji u kojoj se svake godine ubije oko 1.000 žena zbog postupaka koji se smatraju kršenjem konzervativnih normi o ljubavi i braku.

Do takvih ubistava dolazi iako je parlament 2016. godine usvojio izmene zakona kojima se određuje kazna od 25 godina zatvora za osuđene zbog “ubistva iz časti”.

U javnosti je zabranjeno ljubljenje, a parove koji ispoljavaju takvu vrstu naklonosti zadržavaju u pritvoru, ali ih oslobađaju nakon što plate određenu novčanu kaznu kako bi izbegli osudu.

U konzervativnom društvu Pakistana smatra se da je ljubljenje nemoralno i nepristojno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here