Potresni crtež o Kasiljasovom slučaju

0
mundodeportivo.com

Kako je izvesni Rikardo, crtač za “Mundo deportivo”, video to što je proslavljenom španskom golmanu život visio o koncu.

Iker Kasiljas, legenda Reala i španske reprezentacije, koji je poslednje četiri sezone branio u Portu, proslaviće s najmilijima svoj 38. rođendan 20. maja. Čestitaće mu ga ceo svet koji je onomad sa strepnjom primio iznenadnu vest da je slavni golman imao srčani udar.

Kasiljas je, Bogu hvala, i dalje među nama. I da više nikad ne stane između stativa, a sva je prilika da neće, imao se rašta i roditi. Uz njega je u tren stala cela Španija sa željama da se što pre oporavi. Izveštaji o njegovom zdravstvenom stanju pošto mu je život visio o koncu preplavili su tamošnje medije, a u “Mundu deportivu”, jednom od najtiražnijih sportskih listova, pojavio se potresni crtež koji hirurški precizno spaja značajan detalj iz Kasiljasove karijere i njegovu nenadanu borbu.

Na crtežu Kasiljas vrhom desne kopačke, u poslednji čas, spasava mrežu od oštrog udarca srca. Rikardo je nadahnuće, koje je i omaž proslavljenom golmanu za najodsudniju dobijenu bitku, našao u jednom od najznačajnihih momenata finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010.

Samo što je istekao sat igre, oči u oči s njim se našao holandski as Arjen Roben (bili su saigrači u Realu od 2007. do 2009). Kasiljas je srčanom paradom odbio njegov šut u korner samim vrhovima prstiju. Ostalo je 0:0. U petom minutu drugog produžetka Inijesta je jedinom golom na meču doveo “crvenu furiju” na svetski presto.

Evo kako je to bilo…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here