youtube/Radiotelevision 21
Nasim Haradinaj

Advokat Tom Gaši objavio je da je Specijalni sud u Hagu potvrdio optužnice protiv predsednika i potpredsednika Organizacije ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

Prema njegovim rečima, optužnica sadrži četiri tačke, koje se odnose na ometanje pravde i konkretne optužnice koje se prema Specijalnom sudu odnose na vremenski period između 7. i 25. septembra ove godine.

– Nasim Haradinaj i Hisni Gucati, od 25. septembra 2020. do danas, smatraju da ih je Specijalni sud kidnapovao. Predsednik i potpredsednik ORV OVK i ja, u svojstvu advokata te organizacije, ne prihvatamo ovaj sud jer je etnički, rasistički, izuzetno štetan za našu albansku naciju i nezavisnu državu Kosovo – napisao je Gaši.

Prema njegovim rečima, za krivična dela potvrđena ovom optužnicom, Specijalni sud u Hagu uopšte nije nadležan.

– Ako tužilaštvo kod Specijalnog suda u Hagu ima dokaze protiv Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija, trebalo bi da pošalje slučaj na sudove Kosova, ali kako Specijalno tužilaštvo u Hagu i Specijalni sud u Hagu uopšte funkcionišu , kada Kosovo koje je formiralo ove institucije ne priznaju kao nezavisnu državu – zaključio je Gaši.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime