commons.wikimedia/Dmitry A. Mottl

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, potvrđeno je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

„Montenegro erlajns“ je juče najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za „Montenegro erlajns“, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika izmedu dve države.

To, kako se navodi, neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio-prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio-prevoznika registrovanih u Srbiji.

1 KOMENTAR

  1. Немојте их кривити. „Црногорци“ незнају шта је реципроцитет. И са законима слабо стоје. Нису писани на црногорском језику.
    Ја сам Црногорац, петокрака пита што сам увек магарац партизана Тита (неизлечив).

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime