commons.wikimedia/Dmitry A. Mottl

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, potvrđeno je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

“Montenegro erlajns” je juče najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za “Montenegro erlajns”, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika izmedu dve države.

To, kako se navodi, neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio-prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio-prevoznika registrovanih u Srbiji.

1 COMMENT

  1. Немојте их кривити. “Црногорци” незнају шта је реципроцитет. И са законима слабо стоје. Нису писани на црногорском језику.
    Ја сам Црногорац, петокрака пита што сам увек магарац партизана Тита (неизлечив).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here