Youtube/Kosovo Online
Pozdrav Aleksandra Vučića i Avdulaha Hotija

Na sastanku predsednika Srbije i kosovskog premijera 4. septembra u Vašingtonu, prema zvaničnom dnevnom redu, razgovaraće se o ekonomiji.

Portparol američkog Nacionalnog saveta za bezbednost Džon Uliot rekao je da su SAD uverene da su te teme prvi korak u unapređenju mirovnog procesa, prenele su Novosti.

– Savetnik za Nacionalnu bezbednost Robert O’ Brajan pozvao je lidere Srbije i Kosova u Vašington 4. septembra. Razgovori prvobitno planirani za 2. septembar odloženi su za dva dana iz razloga vezanih za raspored – naveo je Uliot.

– SAD iščekuju te važne razgovore. Verujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujući otvaranje novih radnih mesta, zapošljavanje i ubrzanje ekonomskog rasta, prvi korak u unapređenju mirovnog procesa – dodao je on.

Prethodnih dana dosta se spekulisalo šta će biti teme, a pominjalo se da će Beogradu i Prištini biti ponuđeno rešenje na papiru. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je više puta ponovio da smo spremni da razgovaramo ozbiljno, ali da ako neko misli da nam ponudi napredak u evroatlantskim integracijama za priznanje Kosova – odgovor je: “Ne”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here