M. Ninović
Darko Đurić

Dugogodišnji fudbaler, trener i nekadašnji član Nobl Park junajted Drine Darko Đurić imenovan je za trenera mladog tima Springvejl Belih orlova (do 21 godine) u sezoni koja za srpski klub startuje u martu.

Njegovim angažovanjem, nova uprava kluba iz Melburna napravila je još jedan veliki korak ka formiranju tima kvalitetnih stručnjaka koji će u ovoj godini voditi selekcije Belih orlova u takmičenjima NPL Viktorije, pošto je prethodno za trenera prvog tima doveden Artur Kiričijan.

Darko Đurić je fudbalsku igračku karijeru kalio u Nobl Park junajted Drini, ali i jedno vreme igrajući za bratski klub Ficroj Siti Srbiju i za FK Langvorin. Trenersku karijeru je započeo na klupi prvog tima Drine.

Čelni ljudi Springvejla bili su saglasni i jednistveni u odluci da je Đurić idealno rešenje da stvara i usmerava mlade fudbalere, u nadi da će samim tim ozdravljenje Belih orlova biti ostvareno posle turbulentne godine koja je obeležena pandemijom i dubokom krizom slavnog kluba.

Đurić se kao igrač redovno odazivao i u etničku reprezentaciju Srbije u okviru Malog svetskog kupa nacija koji se decenijama održava u organizaciji FK Noks Siti u Melburnu, u pauzi posle završetka prvenstva svih liga u Viktorji.

Na račun Đurića stižu pohvale i iz FK Drina, uz želje da njihov dugogodišnji član bude uspešan na novom poslu. Iz Nobl Parka su izrazili veliku zahvalnost za sve što je Darko i kao fudbaler i kao trener, ali i kao funkcioner Drine tomom niza godina doprineo da ovaj fudbalski kolektiv na najbolji način predstavlja srpsku zajednicu u svakom pogledu.

Redizajnirani grb

Čelnici Springvejla na svim frontovima rade na stabilizaciji i napretku Belih orlova. Poslednji u nizu poteza vrednih pomena je i redizajn klupskog kluba koji je sada modernizovan i prilagođen savremenim trendovima. Osnova grba je u potpunosti sačuvana, uključujući dvoglavog orla s krunom i ocilima, kao i boje srpske zastave u pozadini.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime