Vesti
Uskoro otvara vrata: Koledž Sveti Sava

Prva zvanična srpska škola na tlu Australije dobila je direktorku. Grkinja Anastasija Ana Nikolau, dama bogatog iskustva u obrazovnom sektoru, dobila je poverenje Upravnog odbora Koledža Sveti Sava i episkopa australijsko-novozelandskog Siluana da bude na čelu Koledža Sveti Sava, koji će u januaru 2021. početi s radom u sidnejskom predgrađu Varovil.

– Nakon temeljne potrage za prvim direktorom srpskog Koledža Svetog Save, Njegovo Preosveštenstvo episkop gospodin Siluan i Odbor Koledža, sa zadovoljstvom objavljuju da je gospođa Anastasija Ana Nikolau, imenovana da dočeka naše prve đake na Koledžu Svetog Save i uputi ih na ‘Put koji vodi u život’ – objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Koledža.

Anastasija Nikolau i vladika Siluan u crkvi u Kabramati

– Gospođa Anastasija je poreklom Grkinja i parohijanka Grčke pravoslavne parohije u Kingsfordu. Njeni impresivni akademski i profesionalni akreditivi, naglašeni su u preporukama prethodnih poslodavaca, i zahvalni smo Bogu, što će osoba takvog kalibra i posvećenosti voditi prvu srpsku školu na petom kontinentu – dodaje se u objavi.

Odmah po objavljivanju imenovanja direktorke, održana je i molitva kojom je blagosloven izbor i blagosiljana gospođa Nikolau. Službu je u hramu Svetog Đorđa u Kabramati služio vladika Siluan, uz sasluženje oca Miodraga Perića i đakona Miloša Raketića.

Molitvi su pored direktorke prisustvovali i članovi Upravnog odbora Koledža, a episkop je u besedi posle službe poželeo uspeh gospođi Nikolau i srećan početak rada prvom srpskom koledžu na Petom kontinentu.

Vladika Siluan blagosilja direktorku Nikolau

– Opšte je poznata činjenica da dobra škola počiva na plećima sposobnog direktora, dobrih vaspitača i nadležnog upravnog odbora. Koledž Svetog Save, kao škola na početku svog postojanja, sa sobom donosi veliko uzbuđenje i ogromnu motivaciju, ali i značajne izazove. Iz tog razloga, započeli smo ovo putovanje molitvom Bogu, da podelimo Njegov blagoslov i svetu nalogu za delo koje ćete započeti. Vaš zadatak neće biti lak, međutim, nećete biti sami. Imaćete punu podršku mene kao episkopa, celog sveštenstva, svih nastavnika i Upravnog odbora, ali što je još važnije, imaćete Hrista, Svetu Bogorodicu, Svetog Savu i sve svete koji će paziti na Vas – poručio je vladika Siluan direktorki Nikolau i poklonio joj ikonu Svetog Save.

Posle molitve okupljeni su prešli u salu na svečanu večeru, gde su svi poželeli dobrodošlicu Anastasiji Nikolau i zadržali se u prijatnom razgovoru. Direktorka će se odmah prihvatiti velikog posla u organizaciji početka rada Koledža, čije je svečano otvaranje zakazano za Dan Svetog Save, 27. januara iduće godine.

Direktorka Anastasija Nikolau dobija cveće na svečanosti

Bogato iskustvo

Anastasija Nikolau ima bogato iskustvo kao nastavnik i upravnik u brojnim prestižnim školama. Provela je 13 godina u Grčkom pravoslavnom Koledžu Svetog Spiridona u Kingsfordu, prvo kao nastavnik, a zatim kao zamenik direktora i v. d. direktora Osnovne škole. Nakon toga, radila je u Akšam školi u Edžklifu i u gimnaziji u Kanberi, pre premeštaja u školu Svete Katarine u sidnejskom Vejverliju, gde će završiti ovu školsku godinu kao zamenik direktora Osnovne škole.

Upis u toku

Koledž Svetog Save počeće s radom u školskoj 2021, a u klupama će biti deca predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda. Upis već uveliko traje i otvoren je i dalje – ne samo za prvu školsku godinu, već i za 2022, 2023, 2024. i 2025. godinu.

Za sve zainteresovane, prijava koja treba da se popuni nalazi se na sajtu Koledža na adresi www.stsavacollege.net. Na ovoj stranici mogu se pronaći svi podaci vezani za upis i prvu školsku godinu, a za više informacija zainteresovani mogu da se obrate putem mejla, na adresu stsavacollege@gmail.com ili da kontaktiraju oca Radeta Radana na broj telefona 0407 119 878.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here