Poverljivom čoveku uručeni novi dokazi o zločinima nad Srbima

0

Vesti
Ljudi čija se imenja pominju da daju ostavke: Mirsad Kebo
 

Kebo je pojasnio da su sinoć oko 19.00 časova u jednom gradu u Federaciji BiH njegovom "poverljivom čoveku" uručeni novi dokazi o zločinima nad Srbima, koji će podstaći lidere u drugim narodima da se o tome ne razgovara kao o političkoj temi, već kao o humanoj i ljudskoj.

On je potvrdio da je glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću dostavio više od 2.000 stranica dokumenata u vezi sa zločinima nad Srbima u Vozući kod Zavidovića.

"Materijale sam dobio od građana koji žele istinu. Oni ukazuju da su neki pojedinci koji obavljaju visoke funkcije u BiH posedovali saznanja o ratnim zločinima, ali ih nisu prijavili", rekao je Kebo za Radio-televiziju Republike Srpske.

Kebo je naglasio da dostavljanje ovih dokaza nema nikakvu političku ili personalnu pozadinu, već je na ovaj način izvršio svoju ustavnu obavezu, tako što je od Tužilaštva BiH zatražio da proveri validnost dokaza.

Kebo kaže da se u ovim dokumentima pominju imena bivšeg komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbednosti Zenica Šefika Džaferovića, koji je nedavno izabran za predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

"Tužilaštvu BiH dostavio sam i fotografije tajnog sedišta Iranske obaveštajne službe koja je delovala u Zenici, u kojoj se nalazio prislušni centar za ovaj deo Evrope u kome su boravili iranski obaveštajci, a kojeg su posećivali Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović i drugi", kaže Kebo.

Kebo je pozvao ljude čija se imena pominju u ovim dokazima da razmisle o moralnoj odgovornosti i da se povuku sa svojih političkih funkcija u BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here