J. Gajeskov
Zajednički snimak u kabramatskom hramu

U nedelju 18. oktobra, učenici Srpske nedeljne škole „Vuk Karadžić“ pri Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Kabramati ponovo su seli u školske klupe posle podužeg raspusta.

Kako kažu, srećni što su ponovo sa drugarima, ali i pomalo zbunjeni zbog izmenjenih pravila koja su na snazi zbog restrikcija.
Deca su najpre po izmenjenom rasporedu u 9 sati otišla u crkvu, kako bi izbegla gužvu, a potom u školske klupe na nastavu. Njih je u hramu dočekao starešina svetinje, prota Đuro Đurđević.
Prvog školskog dana, deca su obnovila ponešto što su zaboravila, prvi razred se podsetio azbuke, drugi je vežbao pisanje velikog slova, a najstariji su započeli čitanje knjige o Nikoli Tesli, a sve u nadi da će u ovom tromesečju uživati i uhvatiti korak s gradivom, koje su obrađivali tokom onlajn nastave.

Dolazak đaka u hram

Posebno treba istaći da su sva deca koja su prisustvovala nastavi dobila pohvalnice „Za lepu reč, osmeh, dobro delo i uloženi trud“, potpuno zasluženo jer su bili vredni tokom ovih meseci dok su bili razdvojeni.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime