pixabay.com
Foto: Ilustracija

Požar koji je izbio na Vršačkom bregu juče u popodnevnim satima, nalazi se pod kontrolom, a na terenu su sve vatrogasne jedinice iz Vršca, ali i iz Pančeva, Bele Crkve i Plandišta.

Na terenu se nalaze i radnici JKP “Drugi oktobar”, pripadnici MUP-a i Šumske uprave, a svi rade na lokalizaciji požara na nekoliko lokacija na Bregu.

U gašenju požara učestvuje veliki broj ljudi, a na potezu u blizini Vršačke kule vatra je već ugašena, dok se na ostalim mestim užurbano radi na lokalizaciji, prenosi RTS.

Grad Vršac stavio je na raspolaganje sve resurse i ljudstvo i zajedno sa vatrogasnim službama učestvuje u gašenju požara.

Teren je jako nepristupačan, sve službe daju svoj maksimum.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović apelovala je na građane da ne dolaze na breg i da ne kreću u samoinicijativne akcije gašenja, jer zbog uslova i samog terena, to može biti veoma opasno i može ometati službe koje rade na gašenju.

Pozvala je sve i na veći oprez i odgovorno ponašanje u periodu velikih vrućina kako bi sprečili nastanak takvih situacija.

Građani nemaju razloga za veću brigu jer trenutno se radi sve da se požar lokalizuje i ugasi, istakla je gradonačelnica.

Vatra je prvo buknula u nepristupačnom delu Vršačkog brega, obraslom travom i niskim rastinjem i šipražjem, a odatle je počela da se širi ka vikendicama i niže ka gradskom naselju.

U vatrogasnoj stanici su naveli da nema bojazni da će vatra zahvatiti kuće.

Obaveštena je i Helikopterska jedinica da bude pripravna, ali iz vršačke vatrogasne stanice kažu da veruju da za to neće biti potrebe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here