Petoro srpskih strelaca takmičilo se trećeg dana Svetskog kupa u Rio de Žaneiru.

Sve tri naše predstavnice su bile uspešne u eliminacijama u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.Svoje mesto u kvalifikacijama su, kroz eliminacije, izborile Sanja Vukašinović, Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović.

Srbiju su danas predstavljala dvojica muškaraca u takmičenju vazdušnom puškom. Lazar Kovačević je osvojio 20. mesto. Od finala su ga delila nepuna dva kruga (1,9). Milenko Sebić je zauzeo 36. poziciju.

Lazar Kovačević

Današnja takmičenja u trostavu je obeležio i prekid, izazvan požarom u blizini strelišta, ali bez posledica i povreda.

Brazilci ovih dana muku muče sa šumskim požarima u Amazoniji, a vatra je zadala probleme i organizatorima i učesnicima Svetskog kupa u Rio de Žaneiru.

Na brdu u blizini strelišta za malokalibarsko oružje, tokom takmičenja žena u trostavu bukteo požar. Vatra je gorela na udaljenosti od 50 metara od sportskog borilišta, nije zahvatila objekat, ali u nekoliko navrata vetar je naneo dim i pepeo na strelište.

Sve se to dešavalo tokom takmičenja prve grupe eliminacija trostava, u kojoj su gađale Sanja Vukašinović i Andrea Arsović.

Zbog gustog dima i opasnosti da vetar ne zahvati i strelište, takmičenje je u jednom trenutku prekinuto. Čak se i razmišljalo o tome da nas sve evakuišu sa strelišta, ali do toga nije ipak došlo. Požar je lokalizovan i kad su se stekli uslovi, takmičenje je nastavljeno i završeno – prenosi Dragan Donević, šef stručnog štaba Streljačkog saveza Srbije.

Sanja Vukašinović je u prvoj eliminacionoj grupi zauzela treće mesto sa 1.177 krugova, Andrea Arsović je bila peta sa 1.173 kruga.

Ivana Anđušić Maksimović je zabeležila 1.162 kruga, što je bilo dovoljno za 20. poziciju u drugoj grupi i prolaz u kvalifikacije.

Svetski kup u Rio de Žaneiru, treći dan

Vazdušna puška, muškarci, finale: 1. Haonan Ju (Kina) 252,8 – svetski rekord, 2. Petar Gorša (Hrvatska) 249,9, 3. Patrik Jani (Slovačka) 228,8...Kvalifikacije: 1. Buhan Song (Kina) 632,1, 2. Patrik Jani (Slovačka) 629,7, 3. Haonan Ju (Kina) 628,6 …20. Lazar Kovačević 626,0… 36. Milenko Sebić 623,6… Ukupno 88 strelaca.

MK puška trostav (3 puta 40 metaka),žene eliminacije – Prva grupa: 1. Jolin Ber (Nemačka) 1.181…3. Sanja Vukašinović 1.177… 5. Andrea Arsović 1.173… Ukupno 47 takmičarki. Druga grupa: 1. Snježana Pejčić (Hrvatska) 1.174…20. Ivana Anđušić Maksimović Maksimović 1.162… Ukupno 45 takmičarki.

Izvor:
Vestionline, Streljački savez Srbije

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime