R. Erceg
Kajl Senior proslavlja gol sa saigračima

Fudbaleri Beograda iz Sidneja zabeležili su prošle nedelje prvu pobedu otkako se početkom jula fudbal vratio u Južni Distrikt NSW. Posle prinudne pause, izazvane koronavirusom, Beograđani su na svom terenu po nemilom pljusku pobedili Murbenk Sports nakon preokreta – 3:1.

Prvi tim Beograda je u dosadašnjem toku amaterske Premijer lige Južnog distrikta neuverljivo krenuo u odbranu titule, osvojene u prošlogodišnjem velikom finalu. U četiri odigrana kola zabeležili su tek jednu pobedu i tri poraza.

Prošle nedelje ugostili su ekipu Murbenk Sports, novajliju u ligi i jedinu ekipu koja još nije upisala bodove. Uprkos, lošim rezultatima, komšije iz Murbenka su odigrale mnogo kvalitetnije nego što bi se to reklo na osnovu poslednje pozicije koju zauzimaju na tabeli.

Sredinom prvog poluvremena napadač Murbenka je u šesnaestercu mudro ušao u sendvič između dvojice igrača Beograda i odskočio nakon starta naših fudbalera. Usledio je jedanaesterac i sigurna realizacija gostiju za vođstvo od 1:0.

Ovaj gol je bio dodatni šok srpskom timu, koji je ušao u utakmicu desetkovan odsustvom nekolicine prvotimaca zbog povreda i suspenzija. Međutim, to nije omelo ekipu Beograda da odigra muški po kaljuzi prouzrokovanoj provalom oblaka i kišiom koja nije prestajala tokom cele utakmice.

U uvodnim minutima drugog poluvremena, nakon opravdano dosuđenog penala, Stefan Vranković je poravnao na 1:1. Nedugo zatim u igru je ušao džoker Beograda Nikola Pozder i već u prvom dodiru s loptom iz gužve doveo svoj tim u vođstvo.

Zanimljivo je napomenuti da se robusni napada

Pozder tek uoči ovog kola priključio Beogradu i to rezervnom timu. Čak je odigrao protiv rezervista Murbenka i asistirao kod prvog gola u pobedi Beograda od 2:0.

Pozder je tako svojim doprinosom u dve utakmice u pravom smislu reči proširio, trenutno “tanak” igrački kadar Beograda.

Sudbinu gostiju zapečatio je Aleksa Miljković, preciznim šutem sa ivice šesnaesterca za konačnih 3:1.

Orlovi iz Albion parka u četvrtfinalu

Ekipa Belih orlova iz Albion Parka ostvarila je uspeh plasmanom u četvrtfinale Bert Bampton kupa, koji se igra na teritoriji Južne obale NSW. Orlovi su u osmini finala pobedili Port Kemblu sa 3:1, golovima Suzakija, Seniora i Vehmejera. U narednoj rundi klub srpske zajednice Vulongonga igraće protiv ekipe Belambi. Meč je na rasporedu u subotu, 18. jula u 14.30 na terenu u Elizabet parku.

Ekipu Belih orlova uskoro čeka i početak prvenstva u Premijer ligi okruga Ilavara Merkjuri. U prvom kolu ekipa iz Albion Parka igraće u gostima protiv Krindžila Lajonsa, u petak 24. jula od 8.00 uveče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here