Emili Klark, Foto: Printscreen youtube
Emili

Glumica Emilija Klark koja se proslavila ulogom Deneris Targerijan u legendarnoj seriji “Igra prestola”, naporno je gradila svoj put do slave.Dok je maštala o tome kako će postati glumica, radila je razne poslove, kao što su konobarisanje i rad u kol centru.

Sreća joj se na kraju osmehnula, ali su ubrzo nastali zdravstveni problemi sa kojima se, na sreću, Emilija uspešno izborila.

Naime, glumica je imala dva moždana udara u razmaku od dve godine, a prvi se dogidio 2011, kada je Klarkova imala samo 24 godine.

“Oblačila sam se u svlačionici u teretani i tada sam počela osećati snažnu glavobolju. Bila sam toliko izmorena od nje da sam jedva obula patike. Kada sam počela da vežbam, morala sam samu sebe da teram kroz prvih nekoliko vežbi. Nisam odradila trening do kraja, već sam “otpuzala” do svlačionice, gde sam ponovno počela da osećam kao da mi neko steže glavu elastičnom trakom”, ispričala je ona stranim medijima, prenosi “Lepa i srećna”.

Tada je doživela prvi moždani udar, nakon čega je imala operaciju. Kako je udar bio blag, već nekoliko dana kasnije, glumica se vratila poslovnim obavezama.Dve godine kasnije, 2013, doživela je znatno teži i ozbiljniji moždani udar.

Ponovo je imala operaciju, ali je ona bila neuspešna. Nakon toga, morala je i na treću operaciju koja je bila veoma rizična.

Ovoga puta se dosta duže oporavljala, a nakon oporavka se vratila poslu misleći da je sve u redu. Ipak, jednog dana je ponovo osetila nesnosan bol.

“Mislila sam da je gotovo. To je to. Moje vreme je isteklo”, rekla je Emilija, prenosi pomenuti medij.

Na četvrtu operaciju, srećom, nije morala, već je primala terapije i uspela je da se potpuno oporavi.Nakon svega što je preživela, Klarkova je osnovala organizaciju pod nazivom “SameYou”, koja pomaže ljudima da se oporave od moždanog udara i drugih povreda mozga.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime