Pixabay.com

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv poznatog banjalučkog doktora Darka Golića zbog krivičnog dela polno uznemiravanje pacijenta M. Ð.

To je preneo banjalučki portal Srpska info.

Pozivajući se na svoja saznanja iz banjalučkog tužilaštva, portal piše da su rezultati istrage potvrdili postojanje osnovane sumnje da je doktor Golić počinio krivično delo nad pacijentom M. Ð., koji je u UKC Republike Srpske ležao nakon teške saobraćajne nesreće.

“Veštačenjem u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golića pronađen na više uzoraka i to na pacijentu M. Ð., zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočarama, kao i na pelenama za presvlačenje odraslih”, rekao je neimenovani izvor Srpske info iz tužilaštva.

Iz tužilaštva navode da na osnovu svih prikupljenih dokaza proizlazi da je 19. januara prošle godine od 19 do 22 časa osumnjičeni doktor Golić kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reumatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola UKC RS u Banjaluci, kao ordinirajući doktor obljubio pacijenta M. Ð., u čemu ga je zateklo dvoje medicinskih radnika.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime