EPA/ALI HAIDER
Portugal - Švajcarska

Fudbalska reprezentacija Portugalije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je večeras u osmini finala pobedila selekciju Švajcarske rezultatom 6:1 (2:0).

Golove za Portugaliju postigli su Gonzalo Ramos u 17, 51. i 67, Pepe u 33, Rafael Gereiro u 55. i Rafael Leao u 92. minutu. Jedini strelac za Švajcarsku bio je Manuel Akandži u 58. minutu.

Portugalija će u četvrtfinalu SP igrati sa selekcijom Maroka, koja je ranije danas posle boljeg izvođenja penala elimisala reprezentaciju Španije rezultatom 3:0.

U regularnom delu, kao i posle produžetaka nije bilo golova.

Selektor Portugalije Fernando Santoš odlučio je da večeras iz startne postave izostavi kapitena Kristijana Ronalda, koji je u igru ušao tek u 73. minutu.

Portugalija je bolje ušla u meč, a povela je već u 17. minutu, pošto je Ramos iskosa sa leve strane sa oko 14 metara pogodio bliži ugao gola Jana Zomera.

Švajcarska je mogla da izjednači preko Đerdana Šaćirija, koji je u 30. minutu odlično šutirao iz slobodnog udarca, a Diogo Kosta je loptu izbacio u korner.

Portugalci su poveli 2:0 u 33. minutu, a Pepe je posle kornera zatresao mrežu Zomera.

On je postao najstariji strelac u nokaut fazi u istoriji Mundijala. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Portugalija je već na startu drugog poluvremena praktično rešila pitanje pobednika. Ramos je u 51. minutu povisio na 3:0, a onda se u strelce četiri minuta kasnije upisao i Gereiro. Akandži je posle kornera u 58. minutu smanjio na 4:1, a Ramos je u 67. minutu stigao do het-trika.

Konačan rezultat postavio je Leao u 92. minutu.

Mečevi četvrtfinala biće odigrani u petak i subotu.

U petak će igrati Hrvatska – Brazil (16h) i Holandija – Argentina (20), dok će se u subotu sastati Portugalija – Maroko (16) i Engleska – Francuska (20).

2 COMMENTS

  1. Pa vidi se na kraju gde je legionerima Svajcarske bio fokus. Ako se ne moze fudbalskim kvalitetom onda sto brutalnije zaleteti se u telo igraca, da se bre dokaze istreniranost testosterona i privrzenost bikovima, pardon liderima tima…

  2. @Vladoslav.Ne razumijem komentar.Portugalci su pokazali nama kako se igra protiv jedne prosjecne reprezentacije kao sto je Svajcarska.Mi zbog dva siptara koji igraju za Svajcarsku vodimo rat protiv Svicarske umjesto da se fokusiramo na igru.Dozvolijmo da dva igraca isprovociraju cijelu ekipu i umjesto da vodimo fudbalski rat da se Svim Srcem borimo na terenu kao sto je to radio samo onaj Pavlovic.Samo smo tako mogli da pobijedimo,a sada nam se smije cijeli svijet mozda cak i neku kaznu dobijemo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here