EPA-EFE/Isabel Infantes
Novak Đoković

Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Huberta Hurkača prekinut je kod rezultata 2-0 u setovima za drugog igrača sveta.

Srpski teniser je prva dva seta dobio u tajbrejku 7:6 (6), 7:6 (6), ali je 25 minuta pre početka policijskog časa prekinut i biće nastavljen u ponedeljak u 16 časova, odlučili su organizatori. Pre njih meč na Centralnom terenu će odigrati Beatriz Hadad Maia i Elena Ribakina.

Đoković je posle sat i 47 minuta velike borbe došao do ogromne prednosti i to nakon što je Poljak u oba seta bio u mnogo boljoj poziciji u tajbrejku.

Hurkač je u prvom setu vodio sa 6:3, u drugom je imao 5:4 i dva servisa, međutim, Nole je još jednom potvrdio kakva je psihofizička gormada i nakon preokreta u najvažnijim trenucima došao je na korak do plasmana u četvrtfinale turnira na kome brani titulu.

Srpski teniser je odigrao perfektno, napravio je samo tri greške, sve u prvom setu, ali za rivala je imao izuzetnog servera koji je skoro sve teške trenutke rešavao sjajnim prvim servisom..

Duel Đokovića i Hurkača će biti drugi na Centralnom terenu u ponedeljak, a pobednik će se u četvrtfinalu sastati sa Andrejom Rubljovom, koji je bio bolji od Aleksandera Bublika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here