Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Užičanka N. M. (42), koju je, kako se sumnja, u subotu u selu Ribaševina kod Užica, nožem napao i izbo Dragutin G. (42) više nije životno ugrožena i ona se od teški povreda koje je zadobila oporavlja u užičkoj Opštoj bolnici, saznaje Kurir.

N. M. koja je u napadu zadobila teške povrede unutrašnjih organa sa odeljenja intenzivne nege premeštena je na hirurško odeljenje Opšte bolnice u Užicu. Sa odeljenja intenzivne nege jutros su na hirurgiju premešteni M. B. (43) i J. Z. (55) koje je takođe napao i izbo Dragutin G. On je, podsetimo, u subotu popodne, nekoliko sati posle teškog incidenta, kada je u kući u kojoj su boravili napao i teško povredio troje prijatelja, uhapšen i u ponedeljak će biti predat Višem javnom tužilaštvu u Užicu zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Posle hapšenja, Dragutin G. koji je odranije poznat policiji, branio se ćutanjem, a zbog teških povreda koje su zadobili nije salušan niko od povređenih, pa se zasad ne zna zašto je Dragutin G. napao i teško povredio troje prijatelja.

Ono što se za sada zna jeste da su njih četvoro u subotu bili u selu Ribaševina, desetak kilomtara od Užica u kući koju je bratu J. Z. ranije na korišćenje ustupio jedan od meštana koji inače boravi u inostranstvu. Društvo je bilo u kući, sedeli su, pričali, navodno pili su i alkohol, kada je Dragutin G. u jednom trenutku potegao nož i napao ih, a tokom krvavog pira M. B. je udario i flašom u glavu.

Posle napada Dragutin je napustio kuću, pobegao, a J. Z. iako povređen, uspeo je da se prebaci do jednog od komšija odakle su pozvali policiju i hitnu pomoć. Ubrzo su u selo stigle patrole a Dragutina su našli blizu puta kroz Ribaševinu gde je i uhapšen, a nož kojim je počinjen napad nije nađen. Na prvom salušanju branio se ćutanjem.

U bolnici, Dragutin je, po nezvaničnim podacima, odbio da da krv kako bi se utvrdilo da li je pod uticajem narkotika ili alkohola, pa su policajci morali da ga vežu kako bi se obavila procedura.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here