R. Erceg
Nišićeva pesnica u vazduhu nakon pobede nad Kemps krikom u FFA kupu

Fudbalski savez Južnih distrikta Sidneja (SDSFA) ostao je jedini amaterski okrug koji ima predstavnika u FFA kupu na teritoriji NSW. Naime, Liverpul Olimpik je zabeležio neverovatan uspeh plasmanom u 6. kolo najmasovnijeg australijskog takmičenja, a veliki doprinos podvigu grčkog kluba dala su trojica Srba.

Nezamenljivi članovi prvog tima liverpulskog Olimpika su Miloš Nisić, Gordan Opačić i Jovan Miladinović. Zajedno sa saigračima, trojica složnih srpskih musketara jedva čekaju sredu 19 maj, kada će odmeriti snage sa imenjakom, Olimpikom iz Sidneja, takođe klubom grčke zajednice koji igra u najjačoj državnoj ligi NPL 1 i koji u bogatoj istoriji ima čak i tutle prvaka nekadašnje NSL (preteča današnje A-lige).

– Svi smo veoma srećni jer je ovo prvi put da klub igra u FFA kupu i stigao je među najboljih 16 timova u Novom Južnom Velsu. To je baš velika stvar za nas. Grčki derbi je sledeća utakmica i svi s nestrpljenjem čekamo ovaj meč. Jedini smo klub koji je ostao u Kupu, a da nije iz NPL ranga – ponosno kaže Miloš Nisić za “Vesti”.

Mladi srpski trojac ima bogato fudbalsko iskustvo iza sebe. Napadač Miloš Nišić je prve fudbalske korake napravio u Belim orlovima iz Boniriga, gde je igrao od svoje 12. do 17. godine, posle čega je tri sezone proveo u SD Rajdersima.

– U Rejdersima sam upoznao Gordana Opačića, igrali smo zajedno nekoliko godina. Takođe, sadašnji trener u Olimpiku nas je trenirao dok smo bili u Rejdersima – kaže Nisić i dodaje da je posle Rejdersa proveo tri godine u FK Beograd, odakle je pred početak ove sezone prešao u redove Olimpika.

Stameni defanzivac Gordan Opačić je od svoje 13. godine bio u Belim orlovima iz Boniriga, zatim je igrao za komšijski Mauntis Vonderers, a zatim za Penrit Nepean, pre nego što se pridružio Nisiću u Rejdersima iz Murbenka.

Igrač sredine terena Jovan Miladinović je igračko iskustvo sticao u Beogradu i to sve do 16 . godine, a zatim u Bonirigu naredne četiri sezone. Usledio je posle toga petogodišnji boravak među Hils Brambisima, a potom Nepijen i Benkstaun junajted po sezonu, odakle je ove godine stigao u Liverpul Olimpik.

Liverpul Olimpik se tako, predvođen trojicom Srba, priprema za najveći meč u u svojoj istoriji, a sve ih posebno raduje što će igrati protiv drugog grčkog kluba i što će imati priliku da dočekaju Sidnej Olimpik na domaćem terenu Hokston Park rizerv u Hinčinbruku.

Četa iz Liverpula se nada da će će igrači poput Pirasa, Miladinovića, Opačića, Nisića, El-Hajeka i Bulosa biti u stroju i da će biti u stanju da dovedu klub do još jedne istorijske pobede.

S druge strane, Sidnej Olimpik ima nekolicinu igrača sa iskustvom iz A-lige, kao što su Fabio Ferreira, Fabijan Monge, Mohamed Adam i Adama Parkhaus. Kao apsolutni favoriti ne žele da im se ponovi prethodna utakmica kada su se grdno namučili protiv nižerazrednih Menaj Hoksa.

Jedna stvar je sigurna: sve ima da pršti od vrućeg suvlakija i girosa, mkao i uzavrelog grčkog temperamenta u publici. Zasigurno, uzbuđenja neće izostati i na terenu, a mi držimo palčeve našim momcima da naprave još jedan veliki korak u svojim karijerima.

Gordan Opačić i Jovan Miladinović sa peharima s Avala kupa 2016.

Šampioni Avala kupa

Pored igranja u različitim klubovima širom Sidneja, trojica Srba u redovima Liverpul Oliompika sticali su pobednički mentalitet igrajući i na Avala kupu.

Naime, Gordan Opačić i Jovan Miladinović su nekoliko puta osvajali najpopularniju ligu malog fudbala sa ekipom Penzioneri, dok je Miloš Nisić član takođe višestrukog šampiona Avala kupa, ekipe Orlova.

Miloš Nisić u dresu Beograda

Majstori penal ruleta

Put Liverpul Olimpika do 6. kola FFA kupa bio je vrlo uzbudljiv. Najpre su u drugoj rundi prošli bez borbem nakon odustajanja ekipe Ponds. U duelu sa Feniksom bilo je 2:2, a jedan gol za grčki klub postigao je Miloš Nisić. Nakon penal drame Olimpik je trijumfovao sa 4:2. U 4. rundi, žreb je bio naklonjen Olimpiku, jer su odmerili snage sa Kemps Krik junajtedom, još jednim predstavnikom Južnih Distrikta. Posle remija 1:1 opet su bili srećni na penal lutrijei i trijumfovali sa 2:1.

Konačno, u 5. kolu Olimpik je golom Markosa Gale pri kraju meča pobedio Unandera Harts iz Vulongonga, a utakmici u Hinčinbruku je za amaterske okvire prisustvovalo rekordnih 300 navijača. Sada se za grčki derbi “Davida i Golijata” očekuje još veća poseta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here