Vesti
Vernici ispunili liverpulsku svetinju

U nedelju, 31. marta, na praznik Svetog Kirila episkopa jerusalimskog, liturgiju u ispunjenom hramu Svetog apostola i jevanđeliste Luke u sidnejskom naselju Liverpul, služio je i vernike pričestio, prota Aleksandar Milutinović, a odgovarali su pojci za pevnicom, na čelu sa ipođakonom Nikolom Zbiljićem.

Od kako je počeo vaskršnji post, svake nedelje na bogosluženju u ovoj srpskoj svetinji pričesti oko stotinu vernika, među kojima veliki broj dece i mladih. Tako je bilo i prošle nedelje, a približavanjem praznika vaskrsenja Hristovog, taj broj se povećava.

I ranije smo objavili da skoro nema nedeljnog bogosluženja u liverpulskom hramu, a da prota Aleksandar ne uvede po prvi put neku bebu u hram. Tako ni ova nedelja nije bila izuzetak. Prvi put je u hram uvedena Amilia Bošković, (stara 40 dana), a na radost roditelja Dejana i Dragane, sestre Avie, brata Astona i bake Miljenke.

Posle verskog dela u hramu, usledilo je tradicionalno posluženje u crkvenoj sali i ispod nove pergole. Posne specijalitete za ovaj praznik pripremile su vredne članice loklanog Kola srpskih sestara.

Poziv na radne akcije

Vredni parohijani crkve Svetog apostola i jevanđeliste Luke u Liverpulu, na čelu sa protom Aleksandrom, koriste svaki slobodan trenutak da nešto urade na novom hramu ili u crkvenoj porti. Tako je i bilo i u subotu 30. marta, kada je grupa radnika obavila nekoliko poslova, kojih ima na pretek. Upravo zato, poželjno je da se u ovim radnim akcijama tokom vikenda uključi što veći broj dobrovoljca kako bi hram i okolina blistali o Vaskrsu. Zainteresovani volonteri treba da se jave proti Aleksandru ili predsedniku crkvene opštine Goranu Kitiću radi dogovora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here