B. Miličić
Najmlađi igrači domaćina folklorne večeri

Kulturno-umetničko društvo Mladost iz Nirnberga je posle dužeg vremena organizovalo folklorno veče i druženje sa prijateljima. Pored domaćina, na sceni su koreografije izveli i članovi četiri kulturno-umetnička društva: SKD Srbija Braunau iz Austrije, KUD Drina iz Augsburga, SKU Svilen konac iz Ingolštata i SPF “Sv. Ćirilo i Metodije” iz Nirnberga.

Sa zahvalnicama i poklonima domaćina

Lepršavost pokreta

Tokom večeri oko pet stotina posetilaca uživalo je u nadigravanju skoro 150 igrača ovih društava. Bio je to pravi praznik igre, pesme i lepršavosti srpskih narodnih nošnji a posetioci su sve učesnike folklorne večeri nagradili brojnim aplauzima. Predsednica KUD Mladost Sanja Đaković je zajedno sa Predragom Petrovićem, koji je poslednje četiri godine vodio folklor, pozdravila goste i učesnike folklorne večeri izrazivši zadovoljstvo što se posle prekida u radu zbog korone, život vraća u normalne tokove. Potvrđuje to i ovaj susret prijatelja i zaljubljenika u folklor koji je deo srpske kulture i tradicije i koja se i na ovaj način čuva daleko od matice.

Svi folkloraši pred publikom

Deca dala doprinos

– Ovo naše okupljanje posvetili smo Danu žena i verujem da su svi koji su bili sa nama uživali u pesmi, igri i lepom druženju. Želimo da se zahvalimo svim gostima koji su došli da uveličaju ovo naše druženje, kao i roditeljima dece koja igraju u KUD Mladost, koji su vredno radili na pripremama za ovo folklorno veče, kao i svim koji su doprineli da se svi mi lepo i prijatno osećamo i uživamo ovom druženju – rekla je Sanja Đaković uz konstataciju da su ovakva okupljanja prava prilika za upoznavanje članova ovih društava i stvaranje prijateljstava.

Prigodni pokloni

Program je vodila Dolores Simić, koja je pred početak folklornog programa zajedno sa grupom učenika Srpske dopunske škole, otpevala pesmu “Jedna zemlja, jedan tim” a onda su se na sceni smenjivali folkloraši sa svojim koreografijama koje su oduševile prisutne goste, roditelje i članove svih društava. Na kraju su predstavnicima svih društava uručene zahvalnice i prigodni pokloni u znak sećanja na ovaj susret.

Posetioci sa pažnjom pratili program

Dobri domaćini

Završnicu ove uspešne folklorne večeri predstavljalo je veselo druženje uz muziku i pevače. Za dobru organizaciju i lepu atmosferu pobrinula se veća grupa članova KUD Mladost i na najbolji način potvrdila da su dobri domaćini.

Tri grupe igrača

KUD Mladost je osnovan 2016. godine i ima tri grupe sa ukupno 75 igrača razvrstanih prema uzrastu: od tri do šest godina, od sedam do 12 godina i preko 13 godina. Sa najmlađim igračima radi Nemanja Pepinović, a sa preostale dve grupe Dolores Simić. Koreograf Ivica Zlatanović iz Minhena postavlja nove koreografije na repertoar tri grupe igrača. Pored predsednice Sanje Đaković, u rukovodstvu Društva su još Slađana Ninić, sekretar i Tatjana Anđelković, blagajnica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here