Praznik sporta i humanosti

0

 

 

 

 

Za svakog po nešto: Momenti sa turnira  u Minhenu
 

U Minhenu je održan tradicionalni Vidovdanski fudbalski turnir u organizaciji Sportskog kluba Srbija-Republika Srpska. Ove godine održana su takmičenja za seniore, fudbalski podmladak i veterane, a kao posebna atrakcija bilo je takmičenje u potezanju konopca. Po tri najuspešnije ekipe u konkurenciji seniora i veterana dobile su novčane nagrade, a ukupan nagradni fond iznosio je 2.350 evra.
Na turniru su učestvovale ukupno 32 ekipe u tri kategorije. Prvo mesto u konkurenciji seniora među 20 ekipa pripalo je Vidovdanu iz Linca. Druga je Mladost iz Rozenhajma, a treća Srbija Nirnberg. U takmičenju ekipa podmlatka (u 15) nadmetalo se sedam sastava, a prva tri mesta osvojili su: Makedonija, SVN Perlah i Dubica iz Kozarske Dubice.
Za posetioce Vidovdanskog fudbalskog turnira prava atrakcija bilo je takmičenje u potezanju konopca koje je ove godine sponzorisao Milenko Kudra, čija ekipa je višestruki šampion u Minhenu i Bavarskoj. Njegov tim je odbranio titulu u takmičenju protiv ekipe Saše Vasića. Pobednici su dobili 100, a drugoplasirani 50 evra.
U takmičenju veterana (U 40) prvo mesto osvojila je ekipa NK Dinamo, drugo Rojaltek, a treće Dubica. Posebno treba istaći solidarnost i humanost učesnika. Naime, prvoplasirani NK Dinamo deo novčane nagrade (200 od ukupno 300 evra) poklonio je organizatorima kao pomoć namenjenu poplavljenim područjima u Republici Srpskoj i Srbiji. Isto je učinio drugoplasirani Rojaltek sa svojom nagradom od 200 evra.
Tokom dva dana na sportskim terenima u Novom Perlahu bilo je preko 600 posetilaca, a velika ekipa članova i prijatelja SK Srbija-Republika Srpska radila je na pripremi i organizaciji turnira.

 

Zabavni program
U muzičkom programu Vidovdanskog fudbalskog turnira publiku su zabavljali Maja i Goran iz Linca. Zbog kiše koja je drugog dana turnira padala bez prestanka program je morao biti prilagođen vremenskim uslovima, tako da su najavljeni folklorni nastupi otkazani. Ali to nije sprečilo brojne posetioce i učesnike ove tradicionalne sportske manifestacije da uživaju u zanimljivim fudbalskim utakmicama, ali i muzici i pesmi uživo, pečenju sa ražnja i roštilja i bogatom izboru pića.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here