Z. Mirković
Najmlađi članovi hora KSZS

Kulturno-sportska zajednica Srba u Salcburgu (KSZS) 14. godinu zaredom organizovala je za Dan žena priredbu uz bogat kulturno-umetnički program.

U prepunoj sali pored jezera Valerze, članovi KSZS-a potrudili su se da i ovog puta budu dobri domaćini tradicionalne manifestacije.

U programu su pored domaćina učestvovali KUD Sloga i KUD “Barili”.

Priredbu su otvorili najmlađi članovi hora KSZS pesmom “Ne diraj lava dok spava” i Lana Branković, koja je recitovala pesmicu “Najlepša reč” Mire Alečković.

Zatim su se smenjivale koreografije u izvođenju folklornih sekcija domaćina i gostiju.

U ime organizatora prisutne je pozdravio Nenad Šulejić, predsednik KSZS, koji se posebno zahvalio članovima društva i roditeljima na uloženom trudu i dobroj organizaciji priredbe.

– Imati ovakve saradnike i ljude oko sebe zadovoljstvo je i ponos predvoditi najstarije društvo u Mocartovom gradu, koje stalno svojim delima iskazuje zajedništvo i duh velike porodice – rekao je on.

U ime počasnih gostiju prisutnima se obratio i damama čestitao praznik Nikola Marković, konzul Srbije u Salcburgu. Priredbi su prisustvovali i predstavnici sektora za narodnu igru i kulturu grada Salcburga.