Lj. S.
Održano takmičenje u izbijanju koštica

Tradicionalna manifestacija Dani višnje održana je po deveti put u selu Radonjica nadomak Leskovca.

Praznik posvećen višnji, kulturi koja jako dobro uspeva u ovom delu juga Srbije, otvorila je narodna poslanica Sanja Milošević rekavši da je ovo prilika ne samo za slavlje, već i da se prizna trud svih onih koji predano rade svaki dan na svojim parcelama.

– Dani višnje su mnogo više od jedne manifestacije. Oni su priznanje za vas i zato hvala vam na tome, hvala vam što čuvate srpsko selo i radite svaki dan ono najvrednije što možete od sebe dati. Trudili smo se da uvek budemo stabilna podrška i siguran partner svim ljudima koji imaju inicijativu, program, disciplinu i rad – istakla je Sanja.

Višnje dobro uspevaju na jugu Srbije

Predsednik Saveta mesne zajednice Radonjica Goran Ristić je zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji ove manifestacije. Ni ove godine nisu izostale nagrade za najvrednije. Najveću površinu pod zasadom višnje ima Božidar Stamenković iz Radonjice, najmlađi proizvođač je Marko Đokić iz Donje Bunuše, dok je nagrada za najlepše izloženu višnju otišla u ruke Jovana Đokića iz Orašca. Nije izostalo ni takmičenje za brzo izbijanje koštica, na kome su leskovačke domaćice pokazale svoje umeće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here