EPA/Matt Turner
Novak Đoković

​Teniseri koji će nastupiti na ovogodišnjem Australijan openu neće morati da se testiraju na Covid-19 i mogli bi da igraju čak i ako su zaraženi, izjavio je u ponedeljak direktor prvog grend slema sezone Kreg Tajli.

Zdravstvena politika, za koju je Tajli rekao da odražava ono što se događa u široj zajednici, značajna je promena u odnosu na stroge protokole koji su obeležili turnir u poslednje dve godine i kada je deportovan Novak Đoković.

Turnir 2021. održan je u “balonu”, a 2022. devetostruki osvajač turnira Novak Đoković je deportovan jer nije bio vakcinisan.

– Samo smo hteli da pratimo šta se trenutno dešava u zajednici. Otišli smo korak dalje dajući preporuku oko izbegavanja nastupa kada ste bolesni, a naše medicinsko osoblje nastaviće nadziranje, sa igračima pojedinačno – rekao je Tajli.

Potom je dodao:

– Jasno smo rekli našim igračima, kao i našim radnicima, ako se neko ne oseća dobro, neka ostane kod kuće. To je normalizovano okruženje za nas i, za razliku od kriketa, potencijalno će biti igrača koji će se takmičiti sa kovidom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here