J. Gajeskov
Prikazane su igre i običaji mnogih naroda

Približavanjem najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, skoro da nema grada ili mesta u Australiji gde nisu počele pripreme za obeležavanje ovog praznika i Nove godine.

U četvrtak uveče, 1. decembra, Mekvori ulica u centru sidnejskog predgrađa Liverpul, bila je mesto gde je na hiljade posetilaca uživalo u jednoj nezaboravnoj noći. Ovdašnja uprava gradske opštine organizovala je predbožićno slavlje i festival predstavljanja kultura raznih etničkih zajednica sa područja jugozapadnog Sidneja.

Gradonačelnik Liverpula Ned Manun otvara festival

Festival je svečano otvorio Ned Manun, gradonačelnik Liverpula, tako što je osvetlio Božićnu jelku ispred lokalnog trgovačkog centra i uputio lepe želje sugrađanima da svi provedu predstojeće praznike u zdravlju i na najlepši mogući način.

U kafiću kod Dragane Masojević Karna bilo je veselo

Mnogobrojni štandovi hrane, domaće radinosti, igara za decu i mlade, a bilo je i dosta toga za starije osobe, zadržali su posetioce i prolaznike u Mekvori ulici do ponoći.

Pripremali su se specijaliteti iz raznih zemalja sveta

Među učesnicima festivala bilo je i predstavnika srpske zajednice. Kako se procenjuje, u Liverpulu i okolini živi oko 10.000 naših ljudi.

U zagrljaju vesnika božićnih praznika

Ako ovih dana prošetate liverpulskom glavnom ulicom, imaćete priliku da vidite i slikate se ispred velelepne božićne jelke, ali i da uživate u hrani i pićima koje nude ovdašnji restorani, kafići, poslastičarnice.

Predbožićna čarolija u Liverpulu je zvanično počela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here