Predsedavanje OEBS-om izazov za Srbiju

0

Srbija je faktor rešavanja problema: Ivica Dačić
 

Dačić je, obraćajući se novinarima tokom pauze međunarodne konferencije "Evropska tragedija 1914. i multipolarni svet 2014: Naučene lekcije", kazao da nije u potpunosti zadovoljan pozicijom Srbije u svetu, ali da smatra da je ona značajno promenjena u odnosuna prethodne godine.

 

"Srbija danas nije tema o kojoj se govori sa apsekta izazivanja problema, Srbija je faktor rešavanja problema i to je veoma značajna promena", rekao je Dačić, dodajući da se o Srbiji danas lepo i pozitivno govori na svim važnim mestima u svetu.

 

Istakao je da to značajno doprinosi i načinu na koji će Srbija rešavati svoje ključne probleme, a naročito problem Kosova.

 

Upitan čime nije zadovoljan kada je reč o poziciji Srbije, Dačić je rekao da nije zadovoljan zato što i dalje kod nekih postoje stare predrasude i stari način razmišljanja da se pritiscima na Srbiju mogu ostvariti neki ciljevi.

 

Dodao je da nije zadovoljan time što neke zemlje ne shvataju da je došlo do promene politike Srbije i da nikakvi pritisci nisu produktivni.

 

Ministar je istakao da je, naprotiv, upravo pružanje šanse Srbiji da istakne svoju novu politiku način za rešavanje nekih problema koji su već tradicionalno prisutni.

Konferenciju koja se u petak i subotu održava u hotelu Metropol organizuje Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here