EPA/Clemens Bilan

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona 4. avgusta u Splitu.

Grabar Kitarovićeva je u emisiji HRT ”S predsednicom izvan protokola” pozdravila to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja “pobedničke hrvatske vojske”, s obzirom na to da je, kako je navela, “Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske”.

– Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima – kazala je predsednica Hrvatske, prenosi portal Indeks.hr.

Tompson, pevač poznat po ustaškim i antisrpskim pesmama, u četvrtak je potvrdio da će na koncertu 4. avgusta na splitskoj Rivi, dan pre obeležavanja “Dana domovinske zahvalnosti”, izvoditi pesmu “Čavoglave”, koja započinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

“Naravno da ću na koncertu pevati ”Čavoglave”. To je pesma koja je i iz Domovinskog rata, pesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni po čemu nije sporna. Ona je svedok vremena, svedok kad se stvarala hrvatska država”, naveo je Tompson, prenosi Index.hr.

3 COMMENTS

  1. Само у Србији није дозвољено ширити националну мржњу према Србиновим вековним крвопијама.
    Друже Тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо…
    Помози Боже ако може!

  2. Dobro bi bilo da ode, fale mu čirliderice u poodmaklim godinama, ova što dolazi sad je sve još zeleno i neiskusno, ne zna, kako se nose mokre majice sa kockicama i dele poljupci!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here