EPA/Daniel Novotny
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović osudio je i nazvao sramnim današnje podsticanje na nasilje uz gnusan govor mržnje protiv sugrađana Srba u Borovu, i upitao šta je tamo radila policija, koju je nazvao Plenkovićevom i Pupovčevom, ako nije preventivno štitila red i zakon.

“Grupa muškaraca je u Borovu podsticala na nasilje koristeći gnusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali video sam da im je tamo mirnom vožnjom asistirala i policija. Policija kojom upravljaju zajedno Plenković i Pupovac. Šta je tamo radila policija, ako nije preventivno štitila red i zakon”, poručio je Milanović na Fejsbuku.

Milanović je dodao da će “još ispasti da je on kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao”.

“Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo ukloniti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini”, naglasio je predsednik Hrvatske.

Jutros je u Borovu, nakon što su položili vence na memorijalnom spomeniku 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koji su 1991. godina na današnji dan poginuli u sukobu sa stanovnicima Borova, dvadesetak mladića krenulo u koloni kroz mesto.

Oni su uzvikivali neprimerene poruke među kojima i “Ubij Srbina”, a ceo incident je objavljen na Fejsbuk stranici opštine.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime