Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete manastiru Hilandaru na Svetoj gori obećao da će za dve godine biti završena njegova obnova, izjavio je ministar bez portfelja Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

– Predsednik je obišao sve radove, upoznao se sa svim problemima, jer osim građevinskih tu ima i mnogo birokratskih problema, ali će predsednik iskoristiti svoj lični uticaj u grčkoj državi, svoja lična poznanstva s predsednikom i premijerom Grčke da se neki radovi ubrzaju, i obećao je da će za dve godine maksimalno biti završena obnova manastira Hilandar, našeg najvažnijeg manastira i centra naše duhovnosti – rekao je na TV Pinku Popović, koji je pratio Vučića tokom posete Hilandaru u vreme božćnih praznika.

Naglasio je da je poseta veoma važna jer dolazi u trenutku najveće pandemije koronavirusa, nakon završetka hrama Svetog Save u Beogradu i pred otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu za nekoliko dana.

Popović je rekao da su predsednik Vučić i hilandarski monasi vrlo otvoreno razgovarali o Kosovu i Metohiji.

– Predsednik je govorio istinu, da je situacija teška, govorio je o pritiscima koji postoje i monasi su ga molili da se bori za Kosovo, a on je obećao da će se svim snagama boriti. Iguman Metodije je rako da se uglada i na Svetog Savu, na njegovog oca Stefana Nemanju, potonjeg monaha Simeona, na kralja Milutina, i da se nada da će mu molitve ispred ikone Bogorodice trojeručice i ispred časnog krsta pomoći u njegovoj borbi za Kosovo – preneo je Popović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime