Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u petak otvorio srpski paviljon na najvećoj Svetskoj izložbi EKSPO 2020 u Dubaiju, danas će otvoriti i srpski poslovni hab.

On je u petak posle otvaranja srpskog paviljona, rekao da se na toj globalnoj manifestaciji prikazuje kako Srbija treba da izgleda i promoviše naša kreativna industrija, koja beleži izvoz od 3,5 milijardi dolara, a zapošljava 127.000 ljudi.

– Dobro je što smo došli u Dubai, što smo predstavljeni na ovakav način. Video sam druge štandove, srećni smo što smo uložili mnogo novca jer smo napravili štand na način da se ponosimo, izvukli ono najbolje iz srpske istorije, kulture i prikazali na najmoderniji način – rekao je Vučić i čestitao Vladi Srbije na svemu što su uradili.

Srbija, kaže predsednik, u Dubaiju pokazuje kako povezuje poljoprivredu i najmodernije tehnologije, kroz virtuelnu realnost i 3D i 4D “čuda” predstavlja ono najbolje što ima.

To su fantastične stvari za budućnost, u kojima vidimo šansu. Svet je sve veći, ne samo po broju ljudi. Nekada je bilo dovoljno otići u London ili NJujork, i reći da ste predstavljeni svuda… Sada morate da se širite na istok što je moguće više, jer je sve više i novca i znanja na Istoku – primetio je Vučić.

Kako je rekao, tu su i važna tržišta i investitori, iz čitave Azije, koja je sve bogatija, i predstavlja sve veći deo u svetskom BDP-u.

– Moramo da se prilagođavamo. Ponosan sam na ono što je naš tim uradio. Ovo je Srbija, ovo pokazuje napredak Srbije, ogroman kvantitavini skok. Velika je razlika sad, u odnosu na 10 godina ranije. Nadam se još jednom takvom skoku u narednih 10 godina – rekao je Vučić.

Dodao je da srpske kompanije koje su se prijavile za učešće na izložbi mogu da ostvare brojne kontakte u tom regionu, jer iz Dubaija, primera radi, imaju “hab” za saradnju sa Indijom i drugim zemljama.

Inače, tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost”, a sam program nastupa je poveren nacionalnoj platformi “Srbija stvara”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here