pixabay.com

Poziv predsedniku SAD Donaldu Trampu i papi Franji da prisustvuju obeležavanju 25 godina od zločina u Srebrenici, kako su to preneli neki sarajevski mediji, nije uputilo Predsedništvo BiH, niti Predsedništvo vodi proces organizacije, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

– To nije bila tačka dnevnog reda na sednici Predsedništva niti se o tome raspravljalo. Ako je tačno pisanje pojedinih sarajevskih medija, onda je to privatna inivijativa Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji očigledno svaku priliku koriste da podsete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva – naglasili su iz Dodikovog kabineta, prenosi RTRS.

Iz kabineta ističu da je ovo još jedan dokaz da je evidentno postojanje nepoverenja i širenja neistina na nivou BiH u pogledu dogovorenih stavova i obaveza, a u ovom slučaju nedogovorenih.

– Ovakvo ponašanje na nivou BiH zasigurno neće dati apsolutno nikakve rezultate. Naprotiv, može samo da stvori još dublje nepoverenje i jaz koji će biti teško vratiti – naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Oni podsećaju da BiH nije zemlja jednog naroda, već državna zajednica koju čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime