Na međunarodnom sajmu komunalne opreme “Komdel ekspo2, održanom 15. put, od 5. do 7. juna na “Šumadija sajmu” u Kragujevcu, predstavilo se više od 30 proizvođača, uvoznika i distributera komunalne opreme. 

Tokom tri dana, na 1.600 kvadratnih metara sajamske hale i na oko 600 kvadrata na otvorenom, predstavilo se više od 30 proizvođača, uvoznika i distributera komunalne opreme. “Komdel ekspo” je bio prilika da se predstavi deo ogromnog potencijala, ali i ukaže na ključne probleme ovog sektora privrede.

Sajam je otvorio Predrag Lučić, direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, istakavši da sajam kao platforma za proizvođače komunalne opreme i korisnike, kupce, odnosno javno-komunalna preduzeća, predstavlja i platformu za razvoj komunalne delatnosti u Srbiji narednih godina.

Sekretar Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije Dalibor Joknić izjavio je da je u interesu svih da performanse ovog sektora budu podignute na viši nivo, podsećajući da se komunalni sektor oslanja na četiri stuba – država, lokalna samouprava, javno – komunalna preduzeća i građani.

Drugog dana sajma, u okviru pratećeg programa, održana je zajednička svečana sednica Odbora Udruženja za komunalne delatnosti PKS, kao i okrugli stolovi na temu “Poglavlje 27 – izazovi i uloga lokalnih samouprava u komunalnom sistemu“ sa učešćem Ivana Karića, državnog sekretara Ministarstva zaštite životne sredine i Bojana Stevića, državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i “Upravljanje rizicima u komunalnim preduzećima”.

Organizatori sajma, koji je najznačajnija smotra komunalne privrede u 2019, su Privredna komora Srbije, Poslovno udruženje komunalnih preduzeća “Komdel”, JKP “Šumadija Kragujevac” i “Šumadija sajam”, a pokrovitelj ove manifestacije je Grad Kragujevac.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here