Youtube/Stadt Wien
Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) u Beču počela je danas predizbornu kampanju za izbore u glavnom gradu zakazane za 11. oktobar, predstavljanjem izbornih plakata pod sloganom “Sa gradonačelnikom Mihaelom Ludvigom naš Beč je u najboljim rukama”.

Generalna sekretarka SPO u Beču i šefica izborne kampanje Barbara Novak istakla je da je u poslednjih nekoliko meseci gradonačelnik Ludvig pokazao da sigurnom rukom vodi grad kroz korona krizu.

– Zato s pravom možemo konstatovati – naš Beč je u najboljim rukama. Ovo je ujedno i glavni slogan naše kampanje koja će trajati do 11. oktobra – kazala je Novak.

Fokus kampanje, kako je dodala, biće na onim pitanjima koja su posebno bliska svim Bečlijama, a to su zdravstvo, rad, obrazovanje i život.

– U doba koronavirusa zdravlje je posebno važno i ovde jasno stavljamo do znanja da je naše zdravlje u sigurnim rukama, jer su se bečki zdravstveni sistem i sistem zaštite poslednjih meseci pokazali otpornim u kriznim vremenima. Svi smo videli šta može dobro razvijeni sistem javnog zdravlja – zdravstveni sistem sa dovoljno kreveta intezivne nege i respiratora. To nije svakodnevno. I za to ćemo se boriti i u budućnosti za visokokvalitetni sistem javnog zdravlja koji je svima dostupan – poručila je Novak.

Govoreći o zapošljavanju, ona je ukazala da se efekti korona krize ne osećaju nigde snažnije nego na tržištu rada.

Gradonačelnik, kako je navela, se bori za svako radno mesto, a to je dokazao i vaučerima za taksije i ugostiteljstvo, subvencijama za rad od kuće, stipendijama za umetnike i ukupno više od 150 miliona evra za tržište rada i privredu.

Novak je ukazala da se SPO zalaže i za dalji razvoj bečkog obrazovnog sistema kako bi deca imala sve mogućnosti u budućnosti.

– Više od 60 odsto već živi u gradskim ili u subvencionisanim stanovima. Toliki broj stanara u socijalnim stanovima pokazuje da je pristupačno stanovanje moguće i u milionskoj metropoli. Taj uspešan model stanovanja će i u buduće obezbediti gradonačelnik Ludvig – podvukla je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here