Printscreen/Youtube

Predstavnici palestinskog pokreta Hamas doputovali su u Moskvu, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Mogu da potvrdim da se predstavnici tog palestinskog pokreta nalaze u poseti Moskvi – kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

U međuvremenu, agencija Tasnim javlja da je i zamenik ministra spoljnih poslova Irana Ali Bageri Kani stigao u Moskvu. Kako je precizirano, Bageri Kani se u Moskvi sastao sa ruskim kolegom Sergejem Rjabkovom. Strane su razgovarale o bilateralnim odnosima, kao i o situaciji u regionu i svetu. Drugi detalji se zasad ne navode.

Palestinsko-izraelski sukob

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas 7. oktobra objavilo je operaciju „Potop el Akse“ protiv Izraela. Izraelska vojska nakon toga je saopštila da pokreće operaciju „Gvozdeni mačevi“ protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je u obraćanju naciji da se zemlja nalazi u ratnom stanju i dodao da je naredio mobilizaciju rezervi. U roku od nekoliko dana, izraelska vojska je preuzela kontrolu nad svim naseljenim područjima u blizini granice sa Gazom i počela da izvodi vazdušne napade na ciljeve, uključujući civilne, u Pojasu Gaze.

Broj žrtava u Pojasu Gaze premašio je pet hiljada ljudi, dok je više od 15 hiljada ranjeno. U Izraelu je, prema lokalnim vlastima, poginulo više od 1,3 hiljade ljudi. Prema različitim izvorima, u zarobljeništvu Hamasa nalazi se oko 150 Izraelaca. Sam pokret saopštio je da se u Pojasu Gaze nalazi oko 200-250 talaca.

3 COMMENTS

  1. Hoce Putin da ostatak Hamasa skupi u svoje redove. Placa u zlatu, vodkom i prebacuje ravno do alaha. Danas je ubijanje i slobodno umiranje tako dragoceno ljudsko dostignuce…nekima je zivot sa dvadesetak godina vec tako dosadio da nema druge. A device cekaju na drugoj strani. Verovao u boga ili u bajke nije ni vazno tako.

  2. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here