PKS

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom ovog meseca u Izraelu kao sedmo predstavništvo PKS u svetu što je još jedan u nizu koraka u osnažavanju prisustva srpske privrede na globalno važnim tržištima.

Glavni zadatak Predstavništva će biti da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela, tehnološki visoko razvijene zemlje, kao i da podstakne rad zajedničkih odbora u nastojanju sticanja uslova za sporazum o slobodnoj trgovini.

Interesovanje za saradnju dve privrede se ogleda u gotovo svim privrednim granama, sa naglaskom na IKT sektor, start-ap konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju. Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam, takođe su visoko kotirani za partnerstvo.

– Podsticanje izraelskih investicija, u sektoru nekretnina, obnovljive energije, rukovođenju vodnih resursa, životne sredine, infrastrukture, transporta, uz povećanje izvoza iz naše zemlje u Izrael nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva – rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva i donedavno direktor nabavke izraelske Gaon grupe. Predstavništvo se nalazi u kompleksu Margalit start-ap siti (JVP) u Jerusalemu.

Svečano otvaranje Predstavništva, koje je najavljeno pre godinu dana na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, planirano je za novembar u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža.

Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here