Z. Raš
Mlađen Cicović

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i ove godine obeležava 9. januar Dan Republike i 28. februar dan u kojem je usvojem prvi Ustav Republike Srpske.

Tradicionalni prijem Predstavništva Republike Srpske u Srbiji povodom 9. januara Dana Republike i 28. februara dana donošenja prvog Ustav Republike Srpske, koji je svake godine bio u Starom dvoru u Beogradu, ove godine zbog pandemije virusa korona ne može se organizovati kao do sada, pa će Predstavništvo svoj tradicionalni sedmi prijem prirediti u televizijskom studiju u formi jedne kolažne emisije.

Emisija će biti emitovana 28. februara u 21.00 na prvom programu RTRS, u 20.00 na drugom programu RTS i na programima još 41 lokalne i regionalne televizije u Srbiji – od Subotice do Dimitrovgrada, od Užica do Vršca u terminima prema programskoj šemi svih tih televizija. Prigodna obraćanja u formi uključenja imaće: Željka Cvijanović, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, Ana Brnabić, predsednik Vlade Republike Srbije, Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, i dramski umetnik Tihomir Stanić.

U studiju će biti Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a kulturno-umetnički deo tv prijema činiće kratki dramski program sa glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske: Željkom Erkićem i Nikolinom Friganović i muzički program Gudačkog sastava Banjalučke filharmonije sa solistima: Minja Šukalo, sopran, i Siniša Pajić, bariton. Gosti prijema su svi oni koji će kod svojih kuća na televiziji pratiti ovogodišnju proslavu u Srbiji 9. januara Dana Republike Srpske i 28. februara dana kada je usvojen prvi Ustav Republike Srpske.

Dva dana pre prijema, 26. februara u 15 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6/III, Predstavništvo zajedno sa informativno političkim portalom „Sve o Srpskoj“ organizuje tribinu na temu „Republika Srpska pred novim izazovima“. Očekuje se da će Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, prisustvovati i uzeti aktivno učešće u radu tribine. Na tribini će govoriti: Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Darko Tanasković, Srđa Trifković i Siniša Ljepojević, a preko konferencijske video veze će se obratiti Jelena Guskova iz Moskve i Stiven Majer iz Vašingtona.

U ime organizatora skup će otvoriti Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a razgovor će moderirati Đuro Bilbija, glavni urednik portala „Sve o Srpskoj“.
Tribinu je moguće pratiti direktno ili odloženo na Jut-jub nalogu UNS:
https://www.youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ (kada krene direktan prenos pojaviće se polje LIVE i klikom na to polje počinje prenos).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here