Tanjug

Eksplozivnu napravu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića (30), koji je ubijen u nedelju na Novom Beogradu, najverovatnije je aktivirao biciklista, koji je bio u neposrednoj blizini.

Prema njegovim rečima, bicikl koji odgovara onom sa snimka pronađen je bačen u reku Savu, u blizini šetališta u Bloku 45 na Novom Beogradu i sumnja se da je atentator njime pobegao sa mesta eksplozije.

– Muškarac, na čijoj se identifikaciji radi, na glavi je imao kacigu i potkapu, što nije izazivalo sumnju prolaznika jer profesionalni biciklisti inače nose ovakvu zaštitnu opremu – dodaje sagovornik.

Istragom je utvrđeno i da je pod BMW bilo podmetnuto između kilogram i kilogram i po eksploziva pentrit i to ispod vozačevog sedišta.

– Eksplozija je bila usmerena, a paklenu napravu je postavio profesionalac. Trebalo bi da se utvrdi da li je biciklista samo daljinski aktivirao bombu ili ju je on prethodno i postavio – kaže izvor.

Podsetimo, sa Stojanovićem u džipu je bila i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45). Istražitelji sumnjaju da je ona pomogla atentatorima jer je redovno na svoj Instagram profil objavljivala fotografije i lokacije na kojima njih dvoje borave.

Povezan sa ubistvima

On podseća da je Stojanović 2018. godine preživeo identičnu eksploziju, ali i da je bio poznat srpskoj, ali i evropskoj policiji. Osuđivan je u Holandiji, a dovođen je u vezu sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića.

– Postoje operativni podaci da je bio blizak Milošu Delibašiću, osuđenom da je bio deo grupe koja je ubila rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, kao i Miloša Vidakovića, Strahinjinog kuma. Ubijeni advokat bio je Bojovićev branilac – podseća sagovornik.

Kolumbijka progovorila: Krenuli smo na auto-trke kad je pukla bomba

Sonja Suarez Gomez (45) iz Bogote koja je lakše povređena u eksploziji ispričala je istražiteljima da je sa Stojanovićem u nedelju krenula na auto-trke na Ušću.

Posle saslušanja je zabranjeno da do okončanja istrage napušta Srbiju.

– U teškom je psihičkom stanju. Ispričala je da su pre eksplozije bili srećni i da su nameravali da idu na trke – otkriva izvor i dodaje da je rekla da nije ni bila svesna šta se dogodilo.

– Strahinja je vrištao od bolova, pokušala sam da ga izvučem napolje. Pritrčao je i prolaznik i pomogao mi – rekla je navodno i objasnila da je Srbina upoznala 2019. u Madridu na žurci.

Ušli su u intimne odnose, ali je ona ubrzo otputovala u Majami kod ćerke. Kada se vratila u Madrid, nastavili su vezu. Prvi put je u Srbiji bila početkom godine, a onda nakratko opet otišla kod ćerke koja se porodila. U martu je doputovala u Srbiju – kaže izvor.

Sonja je otkrila i da je sa Strahinjom putovala po Srbiji, a u Beogradu su trenirali, išli u restorane. Ona se danas prvi put oglasila na Instagramu video snimkom u kom se poručuje da smo svi mi duše i da onaj ko umre samo je fizički otišao.

Smeh na Instagramu

Sagovornik ukazuje na neobično ponašanje Kolumbijke posle Strahinjine likvidacije.

– Ona je sestri, na fotografiji na kojoj ispija piće u noćnom provodu, uz nasmejani emotikon napisala da je „mršava, ali lepa“ – otkriva sagovornik.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime