Printcreen/Youtube

Ni “p” od “prijateljskog”.

Fudbaleri Zadra i Šibenika trebalo je da odigraju prijateljski meč, ali je duel dva tima prekinut posle 65 minuta igre zbog skandaloznog ponašanja navijača Zadra.

Gosti iz Šibenika su vodili 4:2 kada je deo navijača Zadra počeo Tinu Matiću, igraču Šibenika, da skandira “Matiću, Srbine”.

Kada su završili sa Matićem, prešli su na Markosa Minu, kom su upućeni majmunski krici, nakon čega je gađan bananom i staklenim flašama.

Utakmica je prekinuta, a ubrzo potom su objavljena i saopštenja oba tima:

“U ime svih Zadrana ovim putem se izvinjavam Šibeniku i Markosu Mini za ovaj sramotni ispad dela gledalaca. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i napravićemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta”, navedeno je u saopštenju Ive Bokanović, predsednice Zadra.

Usledio je odgovor Šibenika:

“Od prvog minuta gledaoci koji su prisustvovali utakmici su počeli da vređaju igrača HNK Šibenika na nacionalnoj osnovi uzvikujući, citiramo: ‘Matiću, Srbine.’ Nakon toga usledilo je vređanje i omalovažavanje igrača HNK Šibenika Markosa Mine na rasnoj osnovi, upućujući pogrdne zvukove (hukanje) prema njemu. Sve je kulminiralo bacanjem banana i naposletku staklene flaše prema igraču na terenu, usred čega je utakmica i prekinuta u 65. minuti odlukom sudija”, stoji u odgovoru Šibenika.

Očekuje se reakcija Fudbalskog saveza Hrvatske.

6 COMMENTS

 1. Ne znam zašto je sramota reći da je drugi igrač crnac. Oni sami sebe zovu crncima (“black lives matter”). To nije uvredljivo. Postoje belci, crnci i žuta rasa. Po toj logici i belce treba da zovemo “svetloputi”?! “Tamnoput” je belac koji ima tamnu put, a ta reč ne označava crnca!!!

  • više se ne zna kako ih nazvati, a da se ne uvrede po rasnoj osnovi… isto tako nije uvreda to što su srbinu vikali da je srbin

 2. Nijedan Srbin
  Na ovom svijetu neće da se uvredi ako mu skandirate
  Da je Srbin
  PONOS JE BITI SRBIN
  A POSEBNO U HEVATSKOJ KOJA JE NAMJERILA DA UNIŠTI SRBE
  NEĆE MOĆI
  🇷🇸☦️🇷🇸
  Bože☦️Pravde

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here