Pexels

U Švacarskoj je jedna milionerka osuđena na kaznu od 192.825 evra zbog prebrze vožnje. Ova preduzetnica je svojim Range Roverom vozila 93 km/h kroz jedno mestašce u toj zemlji.

Kako je izvestilo nekoliko švajcarskih medija, žena je snimljena dok je vozilom jurila kroz naselje Volerau. Kamera je registrovala da je brzina kojom se u tom trenutku kretao njen Range Rover iznosila 43 km/h više od ograničenja.

S obzirom da se kazne u Švajcarskoj obračunavaju na osnovu prihoda ili imovine prekršilaca, ovo prekoračenje brzine ju je skupo koštalo.

Sud je u početku zatražio ukupnu kaznu veću od 370.000 evra, ali se žena žalila nakon čega je kazna smanjena na oko 175.000 evra.

Međutim, ona je prethodno već dobila dve uslovne kazne za ranije prekršaje. Budući da je njen najnoviji prekršaj aktivirao prethodne, žena iz Ciriha morala je da plati ukupno 209.000 franaka, odnosno 192.825 evra.

U nekim državama za bahatu vožnju se plaća visoka cena, koja može da zaboli čak i milionere. Da li bi ovaj recept trebalo primeniti i kod nas?

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here