EPA/ANDRZEJ GRYGIEL

Kroz poslednjih nekoliko meseci, Naomi Osaka upala je u centar pažnje zbog svog straha da se pojavi pred medijima. Zbog toga se povukla sa Rolan Garosa, a potom se na prvoj konferenciji posle tri meseca posle jednog pitanja rasplakala i napustila prostoriju.

Iako su mnogi razumeli situaciju i presiju sa kojom se suočila japanska teniserka, nisu svi bili toliko spremni da je saslušaju. Tako je bivša slovačka teniserka, Danijela Hantuhova imala nešto oštrije reči o Naomi Osaki.

– Pres konferencije su deo posla tenisera. Zbog takvih stvari smo profesionalni sportisti. To pokazuje nedostatak poštovanja prema organizatorima turnira. Posebno u ovo vreme kada se svi zbog korone muče da uopšte održe neko takmičenje. Najmanje što kao sportista možeš da uradiš jeste da izađeš pred medije. Nije teško sedeti pola sata ili sat, ako pričaš o sportu koji voliš – rekla je Hantuhova.

Čuvena teniserka sada radi kao komentator na televiziji Foks Sports i na Amazon Prajmu gde prati Vimbldon i US Open. Zbog svega toga imala je par saveta za mladu teniserku.

– Osaka je sada u centru pažnje baš pred svaki turnir i nije joj lako. Ponavljam, ako nisi spreman, nemoj ni da igraš. Bez medija igrači ne bi zarađivali toliko novca koliko sada zarađuju. Stvar je toliko prosta – poručila je slovačka teniserka.

Štaviše, Hantuhova misli da su društvene mreže krive za Osakino ponašanje i smatra da bi japanska teniserka morala da preseče i da se skloni odatle na neko vreme.

– Ako je pritisak već toliki problem, onda je možda najbolje da se skloni sa društvenih mreža za početak. To je moja poruka svima. Sportisti ponekad imaju lične probleme, što je normalno, ali ja ne bih sve delila sa svetom. Ako sam u problemu, pokušala bih da pronađem profesionalnu pomoć i da se malo udaljim od svega, pa da se onda na pravi način vratim na teren – objasnila je slovačka teniserka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here