Unsplash

Svi sanjamo o savršenoj vezi, ali istina je da zdrav i srećan odnos zahteva trud i rad.

Važno je ulagati vreme i energiju kako bismo izgradili čvrste temelje za dugotrajnu i ispunjavajuću vezu. Međutim, osim vremena i ljubavi, postoje još neke komponente na koje bi trebalo obratiti pažnju. Psihološkinja Šeril Frejzer otkrila je tri tajne izvrsne veze.

– Trougao strasti je model koji koristim da podučavam parove kako stvoriti doživotnu romantičnu i seksualnu strast. Važno je da odnos bude izgrađen na snažnim, pouzdanim temeljima. Dakle, ako želite da stvorite strastven odnos koji vremenom postaje dublji i povezaniji, onda bi to trebalo izgraditi na vrlo snažnom temelju – trougla – navodi Šerli za “Psychology Today”.

Objašnjava da “trougao strasti” uključuje tri komponente:

1. Uzbuđenje: osećaj uzbuđenja, zanimanja i privlačnosti prema partneru koji ste iskusili kad ste se zaljubili, ali koji često izbledi.

2. Intimnost: duboki osećaj poznavanja koji se razvija tokom vremena kroz ranjivost i produbljivanje emocionalne povezanosti.

3. Senzualnost: spektar romantične, erotske i seksualne veze između dvoje ljudi, od držanja ruku do seksualnog užitka.

– Da biste imali fantastičnu dugoročnu seksualnu i romantičnu vezu, sve tri strane trougla strasti su vitalne. Kada nisu u ravnoteži, vaša će veza patiti – kaže psihološkinja.

Dakle, ako pokušavate da vratite uzbuđenje u svoju vezu, trebalo da pokušate da se rešite svojih ustaljenih navika. Na primer, možete isplanirati neke nove aktivnosti ili iznenadne izlete, savetuje psihološkinja. Takođe, dodaje da je važno naučiti da jasno vidite svog nesavršenog partnera i svoju nesavršenu vezu, te ih voleti više nego ikada kako bismo poboljšali intimnost.

Što se tiče senzualnosti, Frejzer napominje: “Senzualnost može da bude prisutna u svakom trenutku koji provodite zajedno ili odvojeno, bilo da se radi o maženju, držanju za ruke ili vođenju ljubavi. S vremenom, predanošću i trudom ojačaćete svoj brak ili vezu. Kada su sve ove tri strane trougla strasti jake, imaćete osećaj da ste prihvaćeni i voljeni”, zaključila je psihološkinja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here