Tanjug/AP

“Italijane čekaju teška iskušenja, jer epidemija koronavirusa u zemlji još nije dostigla svoj vrhunac i broj zaraženih stanovnika će se povećavati”, rekao je italijanski premijer Đuzepe Konte.

– To će biti najteži period, jer nismo došli do najkritičnije faze i broj obolelih će i dalje rasti. U najskorije vreme očekujemo rezultate preduzetih mera – rekao je Konte, prenosi list “La stampa”.

Prema njegovim rečima, mere koje je vlada preduzela u borbi protiv koronavirusa nisu mogle odmah dati rezultate.

– Uvedena su ograničenja koje je preporučio naučno-tehnički odbor. Sada smo napravili još jedan korak napred – zaustavili smo sve proizvodne aktivnosti, koje nisu neophodne za pružanje osnovnih usluga i dobara. Međutim, mnogo toga zavisi i od odgovornog ponašanja svakog pojedinca. Ako mi svi budemo poštovali zabrane, ako svako ispuni svoj deo, ranije ćemo prevazići ovo najteže iskušenje – rekao je Konte.

On je naglasio da nastupaju odlučujuće nedelje. Konte je ponovo apelovao na građane da sarađuju sa vlastima i da se odgovorno ponašaju u kriznim uslovima, istakavši da je to najteži period u celoj posleratnoj istoriji zemlje.

Italija se nalazi na prvom mestu u Evropi kada je reč o broju slučajeva zaraženih koronavirusom, a po broju žrtava prestigla je Kinu. U Italiji je zaraženo skoro 60.000 ljudi, dok je 5.476 ljudi umrlo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here