Foto: EPA/PETER POWELL
FK Mančester siti

Bez obzira na veliki broj igrača zaraženih koronavirusom u više klubova najvišeg ranga engleskog fudbala, Premijer liga ne želi da odloži kompletno kolo, odnosno utakmice koje se igraju na Boksing dej.

Čelnici lige odbili su da otkažu sve utakmice narednog 19. kola engleskog šampionata, koje su na programu naredne nedelje, na Boksing dej, već će, kao i do sada, otkazivati utakmice “od slučaja do slučaja”.

Čak šest utakmica prethodnog vikenda odloženo je u Premijer ligi zbog epidemije omikron soja koronavirusa među igračima nekoliko klubova.

Prethodno su zbog koronavirusa otkazani mečevi Brajton – Totenhem (12. decembar), Brentford – Mančester junajted (14. decembar), Barnli – Votford (15. decembar), dok se neće igrati ni utakmica Lester – Totenhem (16. decembar).

U periodu od 6. do 12. decembra u Premijer ligi je zabeleženo čak 42 pozitivna rezultata od 3.805 izvršenih testova, što je najveći broj zaraženih otkako je počelo redovno testiranje u maju prošle godine.

Ipak, organizatori takmičenja ne žele da pokvare tradiciju – utakmice na Boksing dej godinama su najgledanije i navijači ih očekuju sa velikim nestrpljenjem, ali u ovim okolnostima veliko je pitanje koliko će se susreta zaista odigrati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here