EPA-EFE
Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije želeo da govori danas o tome kada će biti održani parlamentarni izbori naredne godine, ali je primetio da se opozicija još od leta ponaša kao da je kampanja, a za predsednika države Zorana Milanovića je rekao da je zloupotrebio Božić.

– Izbori će biti 2024. – našalio se Plenković i dodao da zna da je opoziciji teško, jer, kako kaže, nije lako biti toliko godina opozicija.

Iako je pre dva dana odbio da komentariše božićnu čestitku predsednika Zorana Milanovića u kojoj je govorio o korupciji i odgovornosti vlade, Plenković je novinarima rekao da je šef države zlouptorebio Božić.

– To vam je otprilike kao da ja zaželim za Božić da nemamo predsednika koji ima proruske stavove, koji ima antiukrajinske stavove, koji ima anti-NATO stavove, koji ničim ne doprinosi i da nemamo predsednika koji nas svađa sa susedima i drugim zemljama. To je ta vrsta komentara i zanima me bi li to naišlo na jednaku vrstu pažnje u medijima. S druge strane, imamo koruptivne stranke poput Mosta, koji direktno učestvuju u medijskoj korupciji – naveo je Plenković.

Analizirajući izveštavanje medija o gorućim pitanjima u zemlji, Plenković je uverenja da su usmereni protiv njega i vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here