Tanjug/AP
Premijer Crne Gore Milojko Spajić

Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić izjavio je danas da nema nestabilnosti na političkoj sceni, parlamentarna većina je stabilna i ističe da nije dobio nikakve informacije o bilo kakvim promenama.

Upitan da li će Demokrate ostati u izvršnoj vlasti, Spajić kaže da je to pitanje za njih.

A na pitanje šta će se dogoditi u slučaju da Demokrate izađu iz Vlade i ko bi ih eventualno zamenio, Spajić je na konferenciji za novinare rekao:

– Nisam dobio nikakve informacije da će se ikakve promene desiti.

Govoreći o sednici na kojoj je Vlada odlučivala o izboru v.d. direktora Uprave policije, Spajić je potvrdio da je bilo žustre rasprave, što je, kako kaže, normalno.

Tvrdi da Vlada nije obavezna da izabere kandidata kog predlaže ministar policije. Naveo je da Zakon o unutrašnjim poslovima nalaže da Vlada određuje kandidata koji ispunjava uslove.

Do sada, kaže, Vlada nije imala nikakve formalne pritužbe na rad ministra policije Danila Šaranovića.

– Formalne pritužbe nismo imali od Šaranovića, pa ni prijave. Ne bih komentarisao dalje – kazao je Spajić odgovarajući na pitanje da li će pokrenuti smenu Šaranovića.

– Vlada nije obavezna da izabere kandidata kog predlaže ministar. Predlog ministra unutrašnjih poslova nije imao većinu, a to nije ništa strašno. Vlada ima ustavnu obavezu da se bavi nacionalnom bezbednosti države. Komandna odgovornost organa na čijem je čelu direktor policije ekstremno je bitna – zaključio je Spajić.

Pojasnio je i da kandidat Šaranovića za v.d. direktora policije nije ispunio uslove, a da je on predložio kandidata sa najboljim referencama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here