EPA

Premijer Viktorije Danijel Endrjuz od utorka se nalazi na odeljenju intenzivne nege u melburnškoj Bolnici Alfred.

On je prilikom pada niz klizave stepenice slomio nekoliko rebara i oštetio jedan od pršljenova na kični, zbog čega su lekari odlučili da ga neko vreme “drže na oku”.

Incident se odigrao poslednjeg jutra Endrjuzovog boravka na kraćem porodičnom odmoru na poluostrvu Mornington, južno od Melburna. Premijer je ambulantnim kolima hitno prevezen u privatnu bolnicu Peninsula, gde su snimanjem magnetnom rezonancom utvrđeni višestruki prelomi.
Posle pregleda specijaliste, prebačen je u Alfred bolnicu u Melburnu.

“Sken je pokazao prelom više rebara i oštećenje pršljena, zbog čega sam dobio preporuku lekara da ostanem na intenzivnoj nezi nekoliko dana”, poručio je Endrjuz u objavi na Tviteru.

Premijer Viktorije je u svoje ime, kao i u ime njegove supruge i dece izrazio zahvalnost ambulantnom osoblju koje je prvo intervenisalo i pobrinulo se da ga brzo i bezbedno prebaci u bolnicu.

Endrjuz se zahvalio i lekarima i specijalistima, kao i familiji, prijateljima i građanima Viktorije koji su mu uputili poruke podrške.

– Sada bih u ime svoje porodice zamolio sve da poštuju našu privatnost – poručio je Endrjuz.

U njegovom odsustvu, funkciju vršioca dužnosti premijera Viktorije obavlja Džejms Merlino.

Za sada nije poznato da li će Endrjuz biti u stanju da se vrati dužnostima do narednog zasedanja Parlamenta Viktorije 16. marta.

Poruke podrške Danijelu Endrjuzu uputili su i savezni premijer Skot Morison, kao i politički suparnik, lider opozicije u Viktoriji Majkl O’Brajen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here